Росія хоче мобілізувати 400 тис. "добровольців": британська розвідка розкрила плани Кремля

Російська влада готується розпочати велику кампанію з набору додаткових 400 тис. військових.

Однак, в РФ говорять про залучення добровольців, професійних кадрів, а не про нову обов'язкову мобілізацію. Про це 30 березня у Twitter повідомляє міноборони Великої Британії.

За даними британської розвідки, на практиці різниця між мобілізацією та "набором добровольців" буде розмитою.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Регіональна влада намагатиметься досягти встановлених цілей набору, примушуючи чоловіків вступати. Російська влада, ймовірно, обрала нібито "волонтерську модель", щоб задовольнити дефіцит персоналу, щоб мінімізувати внутрішні інакомислення. Дуже малоймовірно, що кампанія залучить 400 тис. справжніх добровольців", ‒ йдеться у повідомленні.

Однак, у британському міноборони наголошують, що відновлення військової потужності Росії в Україні вимагатиме не лише персоналу. РФ також потрібно більше боєприпасів і військової техніки, ніж вона має зараз.

По всій Росії триває нова кампанія з пошуку новобранців для поповнення сил для війни проти України. Чоловіків заохочують вступати до війська грошовими бонусами та пільгами.

Для поповнення та розширення своєї армії у Росії вже розпочалася кампанія з набору контрактників. Регіональні чиновники отримали квоти на набір та розсилають потенційним добровольцям повістки для приходу до призовних комісій, де їм пропонується записатися у лави армії РФ.