Росія каже, що помстилася за Білгород обстрілом Харкова. Розвідка відреагувала

Російське Міноборони зізналося в атаках на Харків

Міноборони РФ фактично визнало, що російські окупанти атакували Харків після удару по Білгороду, який їхня країна звинувачує Україну. Це свідчить про вчинення Росією воєнних злочинів. Про це заявив представник розвідки Міноборони Андрій Юсов.

За словами Юсова, росіяни атакували лише цивільні об'єкти в Харкові, при цьому жоден представник розвідки не постраждав.

«Ці заяви є фактично публічним зізнанням Росії у вчиненні воєнних злочинів, так як під час останніх атак у Харкові вони цілили саме по цивільних об'єктах та інфраструктурі, жодної військової цілі не було уражено», - наголосив він.

Юсов також зазначив, що інші заяви росіян є ворожою пропагандою, а злочинці будуть покарані.

Росіяни атакували цивільні об'єкти в Харкові

Насправді росіяни атакували не військові, а цивільні об'єкти. Це сталося ввечері 30 грудня, коли окупанти обстріляли Харків з ракет C-300 з Білгородської області. Пошкоджено готель Kharkiv Palace, дитячий садок, житлові будинки, адміністративні будівлі, магазини, ресторани, торговельні павільйони та автомобілі. У результаті постраждали 28 осіб, включаючи двох хлопців та радника з безпеки журналістів німецького медіа, громадянина Великої Британії.

За офіційною версією Росії, унаслідок обстрілу загинули 24 людини, щонайменше двоє з них - діти. Також було поранено більше 100 росіян. Однак, за словами Юсова, удари було нанесено лише по цивільних об'єктах, а оборонні сили України не залучалися.