Росія набирає лікарів із Африки: британська розвідка назвала причину

Росія набирає некваліфікованих лікарів з Африки через брак кадрів

Завдяки розпочатій війні та мобілізації, Росія вимушена набирати некваліфікованих лікарів з Африки через брак персоналу. За даними міністерства оборони Великої Британії, медична система продовжує деградувати.

Голова Держдуми Росії заявив про нестачу 30 тис. лікарів, з яких дефіцит у районних лікарнях становить приблизно 50%. Це значно більше, ніж у листопаді 2023 року.

За даними британської розвідки, нинішній брак кадрів пояснюється тим, що деякі медичні працівники працюють у приватному секторі, інші залишили країну. Після мобілізації у вересні 2022 року лікарів прямо попередили не залишати країну. До 2% російських лікарів та медичних працівників залишили Росію, щоб уникнути призову.

За оцінками січня 2024 року, за останні 15 місяців кількість лікарів зменшилася на 7500 через довгі робочі дні та низьку заробітну плату. Росія вирішила набрати співробітників із африканських країн, які мають обмежену визнану кваліфікацію.

“Основні ресурси та фінансові зобов’язання щодо підтримки війни Росії в Україні негативно впливають на різні цивільні сектори, які обслуговують російське населення. Кількість медичного персоналу тільки продовжить зменшуватися протягом 2024 року. Залучення медичних працівників з обмеженою перевіркою кваліфікації призведе до деградації клінічної практики”, - зазначають у Міністерстві оборони Британії.

Раніше повідомлялося, що Росія набирає наемних солдат з країн Африки для участі війні в Україні.

Крім того, Росія активно фінансує заходи підтримки серед молоді в країнах центральної Африки, а саме в Буркіна-Фасо, Малі та, недавно, в Нігерії, з метою збільшення популярності російського прапора та інших символів.