Росія посилила у Європі дезінформацію щодо України

Росія посилила у Європі дезінформацію щодо України

У Німеччині стає дедалі більшою загроза дезінформаційних кампаній, спрямованих на підрив підтримки України. Про це заявив керівник департаменту культури та комунікацій Міністерства закордонних справ Німеччини Ральф Бесте. Він підкреслив, що такі кампанії стали масштабнішими, майстернішими та непомітнішими.

За словами Бесте, російські кампанії дезінформації використовують автоматизовані повідомлення, створені штучним інтелектом, як основну тактику у своїй інформаційній війні. При цьому, ці повідомлення стають дедалі більш правдоподібними й акуратними, що робить їх ефективнішими та важчими для виявлення і боротьби з ними.

Німеччина є однією з головних цілей Кремля в інформаційній війні проти України, оскільки є другим найбільшим донором військової допомоги для України після США. В останніх кампаніях дезінформації намагаються стимулювати вплив відмови від російського газу та підтримки України на німецьку економіку.

Щоб протистояти такій дезінформації, в Німеччині було створено спеціальний підрозділ в департаменті культури та комунікацій Міністерства закордонних справ. Вже цього року вони викрили одну з наймасштабніших спроб маніпулювання німецькою громадською думкою штучно створеною мережею акаунтів в соцмережі Twitter.

Читайте також: