Росія риє окопи і боїться просування українців на Курщині – ISW

Російські війська копають окопи на Курщині
Російські війська копають окопи на Курщині

Українські операції в Курській області мають значний вплив на оборону, логістику та безпеку в Росії, повідомили в Інституті вивчення війни.

Військові аналітики зазначили, що українські сили здійснили незначний прорив в Курській області, хоча загалом їхні операції відбувалися повільніше через спроби російських сил стабілізувати фронт у цьому районі.

Супутникові знімки, зібрані Maxar 12 серпня, показують нові польові укріплення, включаючи траншеї та протитанкові рови на південь від Льгова вздовж траси E38 Льгов-Рильськ-Глухів.

Додаткові знімки, опубліковані 13 серпня, показують нові польові укріплення біля траси 38K-024 на південь від Льгова.

Ці нові укріплення розташовані приблизно за 17 км на північ від останньої заявленої межі українського просування в Курській області, що свідчить про занепокоєння російських сил можливим продовженням українського просування на північ.

Аналітики повідомили, що російські сили особливо стурбовані магістралями і намагаються захистити наземні лінії зв'язку, щоб перешкодити українським маневрам, особливо вздовж маршрутів E38 і 38K.

Українські операції в Курській області також впливають на матеріально-технічне забезпечення російської залізниці. Білоруська громада залізничників повідомила, що російська компанія "РЖД" призупинила рух поїздів з усіх вокзалів Білоруської залізниці на станції Орловсько-Курської гілки Московської залізниці з 12 серпня через "масштабну оперативну перекидку військ у напрямку Курській області".

Джерело: Українська правда

Читайте також