Росія розповсюджує у соцмережах списки полонених, яких Україна нібито не хоче забирати

Росія розпочала дезінформаційну кампанію щодо полонених в Україні

У соцмережах відбувається чергова дезінформаційна кампанія, яку розпочала Росія. Вони поширюють списки полонених, які Україна, за їхніми словами, не бажає забрати. Про це повідомили у Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими.

У соцмережах з'явився черговий вкид: списки українських полонених, яких Україна начебто не бажає забирати. Це імена та прізвища реальних людей, які перебувають у російському полоні. Проте російська сторона не пропонувала ці списки для обміну.

У Координаційному штабі підкреслили, що вони продовжують працювати над звільненням українських полонених, які перебувають у важких умовах у російському полоні.

Ми готові до обміну "всіх на всіх", але ворог не цікавиться поверненням своїх військовослужбовців додому. Він продовжує використовувати полонених та їхніх родин як засіб впливу на українське суспільство.

Проводяться перемовини та готується новий обмін полоненими. Але для повернення всіх українців з полону необхідно, щоб українське суспільство залишалося єдиним та не піддавалося провокаціям ворога.

Раніше повідомлялося, що шахраї намагаються наживатися на родинах полонених, шляхом зламу сторінок посадових осіб у соцмережах. Громадянам радять бути обережними та не вірити будь-яким проханням щодо обміну або визволення полонених, особливо, якщо це стосується грошей.

Нагадаємо, російські окупанти розстріляли шістьох полонених захисників на позиції Музей («Зеніт») в Авдіївці, які залишилися під час відходу українських військ. Також злочинці розстріляли українських полонених поблизу Роботиного.