Росія розробляє протисупутникову зброю - Білий дім

У Білому домі підтвердили, що Росія розробляє протисупутникову зброю. Про це повідомив радник Білого дому з питань комунікацій у сфері національної безпеки Джон Кірбі під час брифінгу у Вашингтоні. За його словами, ця зброя не безпосередньо загрожує безпеці, але її діяльність у міжкосмічному просторі є дуже серйозною проблемою.

За інформацією ABC News, "загроза національній безпеці" означає, що Росія намагається мати ядерну зброю в космосі та може використовувати її проти супутників. Джон Кірбі відмовився коментувати, чи саме йдеться про ядерну зброю, але наголосив, що це загрожує комунікації та логістиці всього людства, включаючи астронавтів на орбіті.

"Ми не говоримо про зброю, яка може бути використана для нападу на людей або фізичного знищення тут на землі. Втім ми уважно стежимо за цією російською діяльністю і продовжуватимемо сприймати її дуже серйозно", - заявив Кірбі.

Джон Кірбі закликав бути обережними і не занепадати на цю проблему, оскільки вона стосується безпеки всього світу, включаючи життя людей на орбіті.

Джерело: Голос Америки