Росія шукає прогалини в українській ППО - ISW

Здається, що Росія планує змішувати різні види зброї, такі як ракети, керовані авіабомби та безпілотники, під час своїх ударів проти України.

Це дозволить ворогові знайти слабкі місця в українській протиповітряній обороні перед можливими зимовими атаками. Інститут вивчення війни (ISW) надав таку інформацію.

На аналітиків посилаються дані українського ОК "Південь", які свідчать про те, що російські війська протягом останніх днів нанесли ракетні удари класу "повітря-земля" на Миколаївщині, Херсонщині та Одещині, а також випустили ракети Х-59 по Кривому Розі, Миколаївщині і Херсонщині. Також були застосовані крилаті ракети "Іскандер-К" та безпілотники під час нічних ударів по Кривому Розі.

Як зазначають українські військові, три ракети були збиті у повітрі, Х-59 влучила в житловий квартал Кривого Рогу, а "Іскандери" і Shahed попали в промислові об'єкти Кривого Рогу.

Паралельно з цим, російська тактична авіація випустила 30 керованих авіабомб по прифронтовій частині Херсонщини.

Речниця Південного оперативного командування, Наталія Гуменюк, заявила, що російські війська ніколи раніше не застосовували такі поєднання зброї під час серії ударів. За її словами, російські війська все більше зосереджуються на повітряних операціях.

Аналітики з ISW відзначають, що заява Гуменюк співпадає з прогнозами речника Повітряних сил ЗСУ, полковника Юрія Ігната, що було зроблено 8 жовтня щодо збільшення російських ударів з безпілотників надвечір зими.

Також російські загарбники влаштували ракетний удар по терміналу "Нова пошта" у селі Коротич Пісочинської громади Харківського району.

Внаслідок цього нападу загинуло шестеро людей і ще 16 отримали поранення. Уламки ракети С-300 були виявлені на місці події спеціалістами вибухотехнічної служби.