Росія випустила по Херсонщині рекордну кількість авіабомб - Гуменюк

Минулої доби під час атак на Херсонську область російські війська використали надзвичайно велику кількість керованих авіабомб.

За результатами нападу є постраждалі. Про це повідомила Наталія Гуменюк, керівниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України, під час трансляції національного телемарафону, як повідомляє Gazeta.ua.

Вона зазначила, що окупаційні сили використали тактичну авіацію.

За одну добу було зафіксовано рекордну кількість авіабомб - 36. Загарбники випустили від двох до чотирьох авіабомб по одному населеному пункту у Херсонській області. Для села це надзвичайно потужний удар, який в одночасному вибуху кількох будинків знищує, коли велика еквівалентна маса тротилу (500 кілограмів) проривається у землю, створюючи глибокі кратери - повідомляє Наталія Гуменюк.

Наразі уточнюються дані про постраждалих. Гуменюк зазначила, що хоч ніч пройшла досить тривожно, зі звуками повітряної тривоги, "але в повітрі не було активності, якой ми спостерігали раніше".

Збройні сили України зміцнюють свою позицію у селі Кринки на лівому березі Дніпра, що знаходиться у Херсонській області. Українські війська вже забезпечили себе засобами життєдіяльності. Однак російські окупанти намагаються завадити переміщенню українських військ. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW) в своєму новому огляді.

Аналітики зазначають, що дії українських військ на лівому березі Дніпра в Херсонській області стали значно більш масштабними, ніж раніше.