Росія вивела у моря 17 кораблів. Серед них є носії "Калібрів" – ВМС

Росія вивела у моря 17 кораблів. Серед них є носії

На 20 грудня в Чорному морі на бойовому чергуванні перебувають шість ворожих кораблів.

Ракетоносіїв серед них немає. Про це повідомила пресслужба Військово-морських сил Збройних сил України.

Лише у Середземне море вийшли носії "Калібрів". Загалом окупанти тримають у трьох морях 17 кораблів, за даними ВМС.

"В Азовському морі ворог продовжує контролювати морські комунікації, утримуючи на бойовому чергуванні до двох кораблів. В Середземному морі дев'ять ворожих кораблів, з них п'ять носіїв крилатих ракет "Калібр", загальний залп 72 ракети", - йдеться в повідомленні.

Також впродовж доби в інтересах РФ прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили до Азовського моря дев'ять суден, з них одне судно рухалось з протоки Босфор. До Чорного моря 16 суден, з них чотири судна продовжили рух у напрямку Босфору.

Уранці 16 грудня Росія зробила чергову спробу зруйнувати енергосистему України. ППО "відпрацювала непогано", сказали у Повітряних силах. Водночас пошкоджено деякі енергооб'єкти та є влучання в житловий будинок у Кривому Розі на Дніпропетровщині.

Російські окупанти випустили 76 ракет по українській критичній інфраструктурі, 60 з них збила протиповітряна оборона, заявив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Внаслідок масованого удару з боку Росії по електроенергетичній інфраструктурі України відбулася втрата понад 50% споживання об'єднаної енергосистеми країни. Через це Укренерго оголосило про надзвичайну ситуацію.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав союзників посилити військову допомогу після ракетних ударів.

Читайте також: