Росія втратила близько 10% своїх літаків за два роки війни проти Україні — генерал Каволі

Росія втратила 10% літаків за два роки війни

За більше ніж два роки повномасштабної війни проти України Росія втратила близько 10% своїх літаків, повідомив верховний командувач Об'єднаних збройних сил НАТО в Європі Крістофер Каволі.

Генерал Каволі оприлюднив дані на засіданні військового комітету Палати представників США. Зауважується, що інформація свідчить: Москва втрачає літаки у 20 разів швидше, ніж може їх замінити.

Однак, РФ не втратила потенціал у деяких сферах, включаючи стратегічні сили, космічні можливості та авіацію дальнього радіуса дії, зазначив генерал.

Армія РФ зовсім не втратила спроможності в деяких сферах, включно зі своїми стратегічними силами, космічними можливостями та авіацією дальньої дії, попри те, що вони вели війну проти України більш як 25 місяців, - зазначив генерал.

Втрати Росії під час війни з Україною

Згідно з даними Генштабу ЗСУ, з лютого 2022 року Росія втратила 347 літаків і ще 325 гелікоптерів. Тоді як станом на 15 квітня втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 455 тисяч осіб.

Зауважимо, у Міноборони підтвердили, що Сили оборони України збили десять російських військових літаків у період із 17 по 27 лютого.

Водночас загалом протягом лютого цього року Повітряні сили Збройних сил України збили 13 російських літаків.

Джерело: Букви