Росія запустила понад 30 «шахедів»: деталі нічної атаки

Російські загарбники атакували Україну ударними БпЛА

Уночі, 10 лютого, російські загарбники атакували територію України ударними беспілотниками. Сили протиповітряної оборони знищили 23 "шахеди". Про це повідомляє пресслужба Повітряних сил ЗСУ.

У ніч на 10 лютого 2024 року противник атакував 31 ударними беспілотниками типу Shahed-136/131 з Курської області, Балаклави та мису Чауда в Криму

Основними напрямками удару стали Одещина та Харківщина.

Повідомляється, що до відбиття повітряного нападу залучені підрозділи зенітних ракетних військ, мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України, засоби радіоелектронної боротьби.

У результаті бойових дій знищено 23 "шахеди" у межах Одеської та Харківської областей.

Нагадаємо, у ніч на 10 лютого ворожі "Шахеди" вдарили по автозаправній станції у Харкові. Унаслідок атаки стався вилив дизельного пального та бензину по вулиці з приватними будинками, що привело до сильної пожежі.

Станом на 6.00 повністю вигоріло 14 будинків. Кількість загиблих унаслідок атаки зросла до семи. Серед них немовля приблизно 6 місяців, а також діти віком 7 і 4 роки.

Також у ніч на 10 лютого, російські війська атакували Одеську область ударними дронами. Про деталі нічного удару повідомила речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону. За її словами, було зафіксовано три хвилі атак, а дрони тяжіли до припортової інфраструктури.

717-та доба війни Росії проти України

Продовжується 717-та доба повномасштабної війни Росії проти України. Протягом минулої доби відбулося 111 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 73 авіаційних удари, здійснив 76 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.