Росія застосовує рекордну кількість дронів у війні проти України

Росія активно використовує безпілотники для розвідки на фронті

Росія використовує безпілотники різних типів для розвідки місцевості на лінії фронту на Півдні та на Харківщині, повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат. Він зазначив, що на південному напрямку і по Дніпру є багато безпілотників, які активно використовуються росіянами. Зокрема, використовуються дрони різних типів, серед яких Supercam, Zala, "Орлани". Така ситуації спостерігається також в Харківській області.

Росіяни посилено використовують безпілотники для повітряної розвідки по всій лінії фронту з метою збільшення інформації про противника, що допомагає їм планувати свої дії. Нагадаємо, що у майбутньому оператори БпЛА зможуть керувати дронами не перебуваючи в зоні бойових дій.

Президент України Володимир Зеленський анонсував план виробництва одного мільйона FPV-дронів у 2024 році, який, за словами Міністра оборони Рустема Умєрова, буде перевиконаний. В цьому ж році Україна також планує виробити понад 10 тисяч ударних дронів середньої та більшої дальності. Цілями Українського військомату є зростання внутрішнього оборонного виробництва.

Таким чином, Росія використовує безпілотники для збільшення своєї розвідувальної діяльності на фронті, тоді як Україна зосереджує зусилля на вдосконаленні власного військового виробництва.