Росія знайшла схему для обходу санкцій для продажу газу - ЗМІ

Схема обходу санкцій для продажу газу
Схема обходу санкцій для продажу газу

Біля Суецького каналу помітили російський газовий танкер, який потрапив під санкції США. Танкер проводив перевантаження газу на інший танкер, який не потрапив під санкції Америки. Про це повідомило агентство Reuters.

За даними служби моніторингу TankerTrackers.com, газовий танкер під назвою Pioneer здійснив перевалку на танкер New Energy. Останній плаває під прапором Палау, належить ОАЕ і управляється Індією. Це сталося на північ від Суецького каналу.

Завод "Арктик СПГ-2", який почав виробляти скраплений природний газ у грудні, був спроможний завантажити свій газ на танкер Pioneer. Проте через санкції які налагаються на Росію, експорт газу зазнав перешкод. Тому була здійснена корабельна перевалка газу на інший танкер.

Корабельні перевалки, зазвичай використовуються для перекидання газу з дорогих криголамних танкерів на більш дешеві. Вони також можуть використовуватися для ускладнення контролю вантажу.

Індія, разом з деякими іншими країнами, продовжує купувати російський газ незважаючи на санкції. Але країни іноді уникають розголошувати цей факт, щоб уникнути дипломатичних проблем.

Декілька танкерів, зокрема Pioneer та Asya Energy, входили у російські води наприкінці липня. Вони вчинили кілька "обманних судноплавних практик", таких як вимкнення автоматичної ідентифікаційної системи (AIS) суден.

Завод "Арктик СПГ-2" планував стати найбільшим у Росії. Він планував виробляти 19,8 мільйона метричних тонн скрапленого природного газу та 1,6 мільйона тонн стабільного газового конденсату на рік з трьох виробничих ліній.

Джерело: Економічна правда

Читайте також