Росіяни масово тікають з улюбленого курортного міста

Росіяни масово покидають Туреччину через обмеження на ВНЖ

Влада Туреччини відмовляє надавати продовження видів на проживання (ВНЖ) для іноземців і підвищує ціни на оренду та купівлю нерухомості. Це спричинило масовий відтік росіян з країни, зокрема з Анталії, яка була популярним містом для еміграції. За рік з Анталії виїхало 40 тис. росіян. Влада посилила перевірки заявок на туристичну посвідку на проживання, що призвело до відтоку іноземців з регіону.

Ціни на нерухомість в Туреччині досягли "астрономічних" значень

Через великий приплив мігрантів, особливо з Росії та України, ціни на нерухомість в Анталії різко зросли. Власники виселяють орендарів, щоб здати житло дорожче. В результаті влада закрила 10 районів Анталії для іноземців, підвищила мінімальну вартість нерухомості для отримання ВНЖ та ускладнила процес отримання туристичної посвідки на проживання.

Росіяни шукають інші країни для проживання

Багато росіян обирають ОАЕ, Сербію, Таїланд, Балі, Мальдіви як нові місця проживання. Вихідці з Північного Кавказу віддають перевагу Грузії. Таким чином, кількість росіян з ВНЖ у Туреччині зменшилась на третину.

Проблеми російських компаній з постачанням товарів з Туреччини

Турецькі банки блокують платежі з Росії, що призвело до зупинки майже всіх торговельних операцій. Блокування стосується навіть торгівлі в національних валютах. Банки також анулюють раніше здійснені транзакції через заборонені товари. Платіжна блокада торкнулася всіх галузей, включаючи хімічні компанії, заводи автодеталей та виробників одягу.

Зменшення кількості українців у Туреччині

Кількість українців у Туреччині з посвідкою на проживання зменшилась на понад 10 тис. Українці займають 10-те місце серед іноземців з ВНЖ. Лідерами є громадяни Туркменістану, Росії та Іраку.