Росіяни у паніці. Українські дрони тепер долітають до Ленінградської області

Україна вперше атакувала безпілотником Ленінградську область

У ніч на 18 січня Україна здійснила атаку за допомогою безпілотного апарата на Ленінградську область, яка знаходиться найближче до міста Санкт-Петербурга. За інформацією Міністерства оборони Росії, дрон був перехоплений протиповітряними засобами оборони, однак немає даних про постраждалих чи руйнування.

У зв'язку з цим інтернаціональний аеропорт Пулково в Санкт-Петербурзі введений в режим "Килим", що передбачає обмеження на зліт та посадку літаків.

Збитий безпілотник у Подільському міському окрузі Московської області

Крім того, ще одна атака була спробована за допомогою безпілотника в Подільському міському окрузі Московської області. Мер Москви Сергій Собянін повідомив, що цей дрон спрямовувався до столиці.

Перша атака на Ленінградську область

Це перша зафіксована спроба атаки Збройних сил України на Ленінградську область. До цього моменту українські дрони доставалися найвіддаленішим регіоном, яким була Псковська область, відстань до якої становить 830 км. Серпнем минулого року у районі псковського аеродрому сталася пожежа внаслідок вибухів.

ЗСУ отримали нові безпілотні апарати, що дозволяють наносити удари на великі відстані в глибину Росії. Апарат здатний нести великі навантаження до 32 кг, що може збільшитися до 70 кг за рахунок скорочення дальності політів.

Нагадаємо, що в Україні розпочалося серійне виробництво аналога російських дронів-камікадзе "Шахед".