Росіянин судитиметься з Путіним через інтерв’ю Карлсону

Опозиційний політик Сергій Антонов звернувся до Слідчого комітету з заявою проти російського диктатора Володимира Путіна через його інтерв'ю американському пропагандисту Такеру Карлсону. Зазначається, що Антонов звинуватив Путіна в реабілітації нацизму, оскільки той заявив, що поляки "загралися і змусили Гітлера розпочати Другу світову війну". Опозиціонер вимагає притягнути диктатора до відповідальності за кримінальною статтею.

Російський політик наголошує, що у Путінівських тезах міститься злочин за статтею Кримінального Кодексу, а саме "заперечення фактів, встановлених вироком Міжнародного військового трибуналу з покарання головних військових злочинців війни". Він також додає, що Путін вчинив цей злочин за обтяжливих обставин з використанням свого службового становища та засобів масової інформації.

Заяву слідчий комітет вже зареєстрував. Варто зазначити, що Антонов покинув Росію влітку 2022 року і зараз очолює об'єднання опозиційних політиків "Комітет-2024".

Неодноразово до суду приводили Путіна. Раніше це робив правозахисник Владислав Нікітенко, за що його засудили на три роки. Проте строк покарання зменшили до одного місяця. Нещодавно президент РФ дав інтерв'ю американському журналісту Такеру Карлсону, де продовжив спотворювати факти і збрехав щонайменше шість разів.

Диверсійні заяви Путіна

У великому інтерв'ю американському пропагандисту Такеру Карлсону Путін продовжив використовувати свої методи спотворення та перекручування фактів. Журналіст був шокований тим, що почув від президента РФ, і це було видно по його обличчю, яке виражало сумніви та здивування. Він намагався зрозуміти слова Путіна, але інколи був просто шокований тим, що почув.