Російська армія будує укріплення часів Другої світової війни – британська розвідка

Російська армія будує укріплення часів Другої світової війни – британська розвідка

Російська армія продовжує укріплювати позиції на Луганщині. Та ці інженерні споруди навряд можна назвати ефективним захистом.

Про це йдеться в останньому зведенні розвідки міноборони Британії щодо ситуації в Україні станом на 16 грудня 2022 року, опублікованому в офіційному Twitter відомства.

Із супутникових знімків видно, що протягом останніх тижнів російські війська продовжували докладати значних зусиль для будівництва великих оборонних позицій уздовж лінії фронту. Імовірно, вони віддали перевагу північному сектору навколо Сватового.

"Російські споруди зведені згідно з традиційними військових планів укріплення, які майже не змінилися з часів Другої світової війни. Такі конструкції, імовірно, вразливі для сучасних точних ударів непрямого наведення", повідомляє британська розвідка.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Будівництво основних оборонних рубежів є ще однією ілюстрацією повернення Росії до позиційної війни, від якої більшість сучасних західних військових в останні десятиліття в основному відмовилися, вважають у відомстві.

Російські війська можуть спробувати повторити масштабний наступ на Україну у січні лютому, сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

В РФ планують провести нову хвилю мобілізації у січні, повідомляв начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов.

Читайте також: