Російська армія проявляє активність на Лиманському напрямку

Російська армія проявляє активність на Лиманському напрямку

Російські війська активні на Лимано-Куп'янському напрямку

На Лиманському напрямку, російські військові активізувалися, атакуючи позиції ЗСУ з використанням авіації. Про це повідомив начальник пресслужби "Сталевого кордону" Іван Шевцов.

"На Лиманському напрямку російські військові більш активні, щоденно вони роблять велику кількість спроб атакувати українські позиції. Минулої доби вони атакували шість разів на цій ділянці. Протягом минулого тижня така активність залишалась, в деякі дні було до 15-16 атак", - уточнив Іван Шевцов.

Також, Шевцов зазначив, що на Куп'янському напрямку тиждень був спокійним, проте російські війська проводили кілька атак поблизу Синьківки та Іванівки.

Щодо обстрілів, начальник пресслужби "Сталевого кордону" повідомив, що російська артилерія працює дуже активно. За добу російські війська випустили майже 840 снарядів по прикордонним населеним пунктам та позиціях ЗСУ.

"Протягом тижня така активність була постійно. Від 700 до 800 снарядів щоденно "падає" на Харківщині по прикордонню", - зазначив Шевцов.

За словами Шевцова, спокій на Куп'янському напрямку пов'язаний з поновленням особового складу та накопиченням техніки російськими військовими.

Також, Шевцов відзначив, що українські прикордонники поновили українські прапори у "сірій зоні" населених пунктів Дігтярне, Шабельне та Піщане, що розташовані на кордоні з Росією, і зазначив, що розвідники йому навідуються.

Джерело: Суспільне

Читайте також: