Російські ЗМІ показали секретний конвой колонії, який міг перевозити тіло Навального

Автоколона, перевозити тіло Навального, з'явилася на переправі через річку Об

У мережі з'явився відео кортежу з чотирьох автомобілів, включаючи машини Федеральної служби виконання покарань (ФСВН), яка перетинає річку Об у напрямку Салехарда. Це єдиний шлях з колонії в Харпі до окружного центру. За підозрою видання, саме в цьому кортежі перевозилося тіло Навального. Журналісти стверджують, що на відеозаписах з камер на переправі видно автомобілі ФСВН та інші державні машини. Водночас, подальший маршрут колони зафіксувати не вдалося, оскільки відсутні камери спостереження у Салехарді.

Переправа через річку Об – єдиний шлях з колонії до моргу у Салехарді

У Харпі та Лабитнангі знаходиться виправна колонія та ближче до неї місто. На річці Об немає моста, але влітку люди користуються поромом, а взимку переправляються по льоду. Для колонії це єдиний шлях до моргу у Салехарді, якщо не використовувати вертольоти.

Навальний загинув у виправній колонії, але його тіла не виявили у морзі

На жаль, Олексій Навальний помер у виправній колонії 16 лютого. Адвокат і мати Навальної намагалися відвідати морг у Салехарді, але його закрили та повідомили, що там немає тіла опозиціонера. Президент США Джо Байден та МЗС Великої Британії висловили свою занепокоєність з приводу смерті Навального.