Російський пропагандист розкрив втрати окупантів в Авдіївці

Втрати росіян у битві за Авдіївку

Захоплення Авдіївки та наступ на цьому напрямку призводять до великих втрат росіян. Про це повідомляє український журналіст Денис Казанський, посилаючись на докази російських пропагандистів.

Z-блогери опублікували листи дружин загиблих російських військових, які брали участь у бойових діях на Авдіївському напрямку.

«Друг Гіркіна, російський Z-блогер Лев Вершинін, опублікував листи дружин загиблих російських військових, у яких ідеться про кількість жертв. Наприклад, у полку №1015 з 2300 осіб залишилося лише 30», – пише Казанський у Telegram.

Втрати відчувають не тільки в цьому полку, а й у інших підрозділах російської армії, про що свідчать інші російські пропагандисти.

Щодо ситуації на Авдіївському напрямку

За даними аналітиків ISW, російські війська готові втратити свої літаки, щоб зберегти тактичну перевагу на Авдіївському напрямку.

За новинами, росіяни намагаються розширити свій наступ на захід від Авдіївки. Вони продовжують просуватися близько до Бахмута, хоча зміни на лінії фронту в цьому районі не підтверджені. 

За повідомленням The New York Times, російські війська досягають невеликих, але швидких успіхів поза Авдіївкою на Донеччині. Частково це можна пояснити зменшенням підтримки з боку Заходу. Але, за словами журналістів, ще однією причиною, чому ворожі війська продовжують просуватися в цьому районі, є слабка оборона України. 

Читайте також:

  • Путін наступає. Чи покаже Україна «зуби»?
  • Заступник командира 3-ї окремої штурмової бригади опублікував моторошні фото з Авдіївки