Розвідка назвала головні цілі окупантів на 2024 рік

Україна зберігає виходу до Чорного моря загрозу – Головне управління розвідки МОУ

Головне управління розвідки Міністерства оборони України зазначило, що збереження Україною виходу до Чорного моря сприймається Кремлем як загроза, яка може мати серйозні наслідки. Окупанти мають декілька головних цілей на наступний рік.

Російська сторона акцентує увагу на зменшенні фінансової підтримки для України з боку партнерських держав. Однак, радники вождів Росії попереджають, що думка про припинення західної допомоги в наступному році є недопустимою і небезпечною.

Розвідка заявила, що Москва вважає проголошення прозахідного курсу в Україні та збереження виходу до Чорного моря своєю державою загрозою, яка у майбутньому може призвести до серйозних проблем.

Окупанти вважають, що глибокий антиросійський настрій і зневага до Росії в українському суспільстві є особливою небезпекою. Вони поставили на одну лінію зміну російськомовних громадян України на українську мову.

Розвідка підкреслила, що суспільний консенсус, який виник в Україні внаслідок російської агресії, є джерелом глибокої незадоволеності в Кремлі.

З метою залучення колишніх приверженців Росії серед українців, Москва наголошує на необхідності подання різних сценаріїв майбутнього для України. Що саме розуміють в Кремлі – не уточнюють, але вказують, що проблему вирішити всередині України на користь Росії можна лише кардинальною зміною еліт і силових структур.

Також окупанти вважають, що тривала війна в Україні при нинішній конфігурації глобальних сил може призвести до дестабілізації в самій Росії, тому ймовірно, в 2024 році держава-агресор посилить внутрішню репресивну політику.

Раніше аналітики ISW пояснили, чи зацікавлений Путін у переговорах.