Розвідка повідомила про знищення ракетного катера росіян у Криму (відео)

Бійці Головного управління розвідки Міноборони вночі на 1 лютого знищили ракетний катер «Івановець» Російського Чорноморського флоту. Про це повідомляє пресслужба Головного управління розвідки.

«У ніч з 31 січня на 1 лютого 2024 року воїни спецпідрозділу Group 13 Головного управління розвідки Міністерства оборони України знищили ракетний катер «Івановець» Російського Чорноморського флоту», – йдеться в повідомленні.

Судно ворога знаходилося на рейді озера Донузлав у тимчасово окупованому Криму.

«Внаслідок низки прямих влучань у корпус російський корабель зазнав пошкоджень, не сумісних із подальшим рухом – «Івановець» дав крен на корму і затонув», – додають в ГУР.

Як додають розвідники, вартість втраченого російського корабля становить орієнтовно $60-70 млн.

«Пошуково-рятувальна операція російських окупантів на Донузлаві, згідно з попередньою інформацією, успіху не мала», – зазначили у розвідці.

Вибухи на Криму

На Кримі було зафіксовано вибухи. Раніше повідомлялося, що 1 лютого у тимчасово окупованому Криму відбулися вибухи в місті Саки.  Нагадаємо, що поблизу міста Саки у селищі Новофедорівка розташований військовий аеродром, а на Керченському півострові базується 43 винищувальний авіаційний полк Військово-повітряних сил Росії. Угрупування окупантів має на озброєнні бомбардувальники Су-24 і винищувачі Су-30.

Нагадаємо, у Севастополі також було оголошено повітряну тривогу. Раніше окупаційне керівництво півострова повідомляло про припинення руху на Керченському мосту через загрозу ракетної небезпеки.

Згодом на території тимчасово окупованого Криму  сталися ще вибухи. Підтверджено, що працювала протиповітряна оборона. Місцеві мешканці повідомили про потужні вибухи у Севастополі, а також Сакському районі. Люди опублікували кадри диму над селищем Гвардійське Сімферопольського району. Згодом вибухи пролунали ще й у Щолкіному, яке розташоване на Керченському півострові, а на північній частині Севастополя почало горіти. За інформацією місцевих пабліків, пожежа сталася на аеродромі Бельбек.