Рубль на дні: валюта РФ досягла річного мінімуму

Рубль на дні: річний мінімум
Рубль на дні: річний мінімум

Курс російського рубля впав до мінімуму за останній рік

Курс російського рубля впав до мінімуму за останній рік, незважаючи на збільшення інтервенцій Центробанку і ціни на нафту, які виросли.

На торгах у понеділок, 7 жовтня, курс юаня піднімався до позначки 13,59 рубля - це максимальний рівень з жовтня минулого року, пише The Moscow Times.

Долар на позабіржовому ринку, за даними LSEG, подорожчав до 96,27 рубля і встановив рекорд за останній рік, а курс євро закріпився вище 105 рублів (105,58 рубля).

З середини червня рубль девальвував на понад 17% щодо юаня, 15% - щодо долара і майже 10% щодо євро, а з кінця серпня девальвація стала практично безупинною: російська валюта завершила в мінусі шість тижнів поспіль, чого на біржі не бачили жодного разу з початку війни.

Через загрозу американських санкцій платежі для російських компаній масово блокують банки дружніх країн, у тому числі китайські, де на початку осені зависли транзакції на десятки мільярдів юанів, повідомляло агентство Reuters із посиланням на джерела.

Російський центробанк збільшує інтервенції, але це може не зупинити девальвацію

Щоб підтримати курс рубля, російський центробанк у жовтні продасть китайських юанів на $1,3 млрд - у 32 рази більше, ніж у вересні. Однак це навряд чи зупинить повзучу девальвацію російської валюти: до кінця року юань може закріпитися вище 14 рублів, що стане новим рекордом курсу з березня 2022 року.

Читайте також