Україна отримає військове обладнання на $4,5 млрд від Британії

Військове обладнання України на $4,5 млрд від Британії
Військове обладнання України на $4,5 млрд від Британії

Україна отримала $4,5 млрд від Великої Британії на закупівлю військового обладнання

Україна отримала 3,5 млрд фунтів стерлінгів (приблизно $4,5 млрд) від Великої Британії на придбання сучасного військового обладнання від британських виробників.

Торгівельна місія з Великої Британії, включаючи представників Міністерства оборони, Департаменту з питань бізнесу і торгівлі та оборонної асоціації ADS, відвідала Україну для проведення зустрічей з урядом та промисловими представниками, повідомляє Укрінформ.

Це є продовженням угоди, підписаної в липні, яка дозволяє Україні використати 3,5 млрд фунтів стерлінгів (приблизно 4,5 млрд доларів) на закупівлю сучасного військового обладнання від британських виробників.

"Підтримка Великої Британії України є надійною. Поглиблюючи наші зв'язки з українською оборонною промисловістю, ми розширюємо свої власні можливості, одночасно підсилюючи можливості України. Ми стоїмо пліч-о-пліч з Україною і будемо надавати підтримку наскільки це потрібно", - заявив міністр у справах Збройних сил Британії Люк Поллард.

Міністерство оборони вже уклало контракти з декількома британськими компаніями, зокрема з Thales, які будуть виробляти зенітні ракети, та Sheffield Forgemasters - на виготовлення стволів артилерійських гармат. Зазначається, що майбутні замовлення перебувають у процесі підготовки і будуть фінансуватися Україною за рахунок власних резервів та 3,5 млрд фунтів стерлінгів, що надаються Великою Британією в якості експортного фінансування.

Читайте також