"Шансів зламати українців немає" – політики Заходу відреагували на ракетну атаку РФ

Дипломати та лідери США і Євросоюзу відреагували на сьогоднішній масований ракетний удар по Україні.

Думки щодо цого публікували у Twitter.

"Україна залишається сильною, попри нові удари по критичній інфраструктурі. Світло завжди буде переважати над темрявою, і, як президент США сказав американському народу у вівторок: "Америка єдина у підтримці вашої країни. Ми будемо з вами стільки, скільки потрібно", написала посол США в Україні Бріджіт Брінк.

Україну підтримали президент Євроради Шарль Мішель та голова представництва ЄС в Україні Матті Маасікас.

"Невибіркові атаки Росії на українські міста є воєнними злочинами. Ця терористична тактика не зупинить ані Україну, ані її партнерів", вказав Мішель.

Наголосив, що Євросоюз та його держави-члени підтримують Україну, всіх українців та ще більше прискорять забезпечення військовою технікою, зокрема і ППО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Масований удар по Україні: пошкоджені теплоелектростанції ДТЕК, постраждали енергетики

"Масовані авіаудари по Україні з раннього ранку. Ніби реакція на дуже успішні візити Зеленського до європейських столиць в останні дні, де його зустрічали як члена сім'ї. Як і у випадку з такими ударами раніше, шансів зламати рішучість українців немає", написав Маасікас.

Уранці 10 лютого країна-терорист Росія почала завдавати масованого ракетного удару по Україні 14-го від початку великої війни. Незадовго до цього атакували низку областей ударними дронами-камікадзе.

Після запуску ворогом ракет у низці регіонів пролунали вибухи працювала ППО і були прильоти. Українські військові збили 61 із 71 ракет. Також захисники "приземлили" п'ять дронів-камікадзе Shahed-136/131.

Є влучання в об'єкти теплової та гідрогенерації, а також високовольтної інфраструктури в шістьох областях. Запроваджені аварійні відключення в багатьох регіонах.