Ще одна країна підтримала створення спецтрибуналу щодо злочинів РФ

Парламент Естонії підтримав створення під егідою ООН спеціального міжнародного трибуналу, який судитиме російське військово-політичне керівництво за злочини проти України.

У постанові естонських парламентарів міститься заклик притягнути до відповідальності осіб, які спланували, інспірували та чинили агресію проти нашої країни.

"Війна, розв'язана РФ, є найжорстокішим актом агресії у Європі з часів Другої світової війни. І на нього потрібна адекватна правова реакція", зазначають депутати парламенту Естонії.

У заяві Рійгікога міститься заклик також посилити співпрацю з урядом України у розслідуванні злочину російської агресії та притягненні винуватців до відповідальності.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Раніше президент Естонії Алан Каріс заявив, що злочини проти людства, геноцид, воєнні злочини російських окупантів в Україні не можуть залишитися без покарання. А отже місце верхівки РФ за ґратами.

Створення та забезпечення початку роботи такого міжнародного спецтрибуналу щодо злочинів РФ в Україні стає пріоритетом зовнішньої політики країни.

До групи, яка працює над створенням спеціального трибуналу для залучення Росії за злочини в Україні, входять 37 країн.

17 березня МКС видав ордер на арешт Володимира Путіна і уповноваженої РФ з прав дитини Марії Львової-Бєлової. Путіна і Львову-Бєлову підозрюють у скоєнні воєнного злочину незаконної депортації і переміщення дітей з окупованих районів України до РФ.

Відтепер Путін має статус підозрюваного у скоєнні міжнародного злочину, сказав генеральний прокурор України Андрій Костін.

27 квітня Парламентська асамблея Ради Європи визнала самопроголошеного президента Олександра Лукашенка причетним до депортації українців.