Сенатори США висловилися про заборону Білого дому на удари американською зброєю по РФ

Сенатори США обговорюють заборону Білого дому на удари американською зброєю по РФ
Сенатори США обговорюють заборону Білого дому на удари американською зброєю по РФ

Під час щорічного Аспенського безпекового форуму в Колорадо сенатори Кріс Кунс, Ден Салліван та Джон Корнін з обох провідних партій США підтримали ідею послаблення обмежень на використання Україною американської зброї далекого радіусу дії в ударах проти Росії. Вони наголосили на важливості надання Україні необхідної зброї своєчасно, критично оцінивши підхід адміністрації Байдена до надання допомоги.

Сенатор Салліван зазначив, що адміністрація Байдена відкладала поставки зброї для України навіть на місяці, навіть роки. Крім того, відомо, що деякі республіканські сенатори не вірять у рішучість адміністрації допомогти Україні перемогти. Також зазначили, що зараз важливо ще більше підтримувати Україну з боку європейських партнерів по НАТО, і погодились з тим, що Путін не зупиниться в Україні.

Зокрема, сенатор Кунс наголосив на необхідності надіслати сильніший сигнал про майбутнє членство України в Альянсі. Сенатор Корнін застеріг, що НАТО має бути готовим до можливої ​​ескалації конфлікту з Росією.

На форумі також виступив державний секретар Ентоні Блінкен, який підтвердив наявність "сильної двопартійної більшості на підтримку України" в обох палатах Конгресу США. Він наголосив на лідерстві США у підтримці України і запевнив у продовженні цієї підтримки, попередивши, що Путін не збирається зупинятися в Україні і загрожує іншим країнам.

Читайте також