Сили оборони відбили понад 20 атак окупантів на одному з напрямків – Генштаб

За добу війна між Росією та Україною триває вже 693-й день. За цей період відбулося 71 зіткнення. Ворог завдав шість ракетних та 69 авіаційних ударів, а також 35 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях нашої армії та населених пунктах. Про це повідомили з Генерального штабу ЗСУ.

Ситуація на Волинському та Поліському напрямку

На цих напрямках оперативна обстановка не змінилась суттєво. Немає ознак формування наступальних угруповань. Підрозділи збройних сил Білорусії продовжують виконувати завдання у районах прикордоння з Україною.

Ситуація на Сіверському та Слобожанському напрямку

Ворог продовжує мати військову присутність у районах прикордоня, здійснює диверсійно-розвідувальну діяльність та обстріли населених пунктів з території Росії. Також збільшує густоту мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону з Україною. Ворожа авіація вдарила по районах Федорівки та Вовчанська Харківської області. Близько 30 населених пунктів, серед яких Блешня, Карповичі, Єліне Чернігівської області, Середина-Буда, Ромашкове, Соснівка Сумської області, Окіп, Козача Лопань, Гатище, Плетенівка Харківської області, постраждали від артилерійських та мінометних обстрілів.

Ситуація на Куп'янському напрямку

Нашим військовим вдалося відбити шість нападів біля Синьківки Харківської області, де ворог намагався покращити своє тактичне положення. Біля 10 населених пунктів, включаючи Синьківку, Іванівку, Берестове Харківської області, були піддані артилерійському та мінометному обстрілу.

Ситуація на Лиманському напрямку

Наші війська відбили 10 нападів окупантів біля Тернів та Ямполівки Донецької області, а також ще 8 нападів у районах Макіївки та Білогорівки Луганської області. Ворог, зі сприянням своєї авіації, безуспішно намагався прорвати оборону наших військ. При цьому близько 15 населених пунктів, зокрема Макіївка, Невське, Білогорівка Луганської області, та Ямполівка, Торське, Серебрянка, Роздолівка Донецької області, зазнали обстрілів з артилерії та мінометів.

Ситуація на Бахмутському напрямку

Захисникам вдалося відбити сім нападів противника у районах Григорівки, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Біля 10 населених пунктів, включаючи Калинівку, Богданівку, Іванівське, Кліщіївку, Андріївку Донецької області, були проведені артилерійські та мінометні обстріли.

Ситуація на Авдіївському напрямку

Наші війська відбили 11 нападів ворога у районах Новокалинового, Новобахмутівки, Авдіївки, а також ще 13 нападів поблизу Сєверного, Первомайського та Невельського Донецької області. Окупанти зі сприянням своєї авіації безуспішно намагалися прорвати оборону наших військ. При цьому більше 15 населених пунктів, включаючи Новокалинове, Новобахмутівку, Бердичі, Авдіївку, Сєверне Донецької області, зазнали обстрілів з артилерії та мінометів.

Ситуація на Мар'їнському напрямку

Наші війська продовжують стримувати ворога у районах Красногорівки, Георгіївки, Мар'їнки та Новомихайлівки Донецької області. За цей час окупанти дев'ять разів намагалися прорвати оборону наших військ зі сприянням своєї авіації. Крім того, ворог наніс авіаційний удар в районі Костянтинівки Донецької області. Біля Красногорівки, Максимільянівки, Побєди, Новомихайлівки, Катеринівки були обстріляні з артилерії та мінометів.

Ситуація на Шахтарському напрямку

Нашими військами відбито напад на позиції північніше Новодонецького Донецької області, де ворог безуспішно намагався покращити своє тактичне положення. Також авіація противника вдарила по населеному пункту Водяне Донецької області. Більше 10 населених пунктів, серед яких Вугледар, Пречистівка, Золота Нива, Старомайорське Донецької області, були обстріляні з артилерії та мінометів.

Ситуація на Запорізькому напрямку

Противник не проводив наступальних дій. Натомість, був здійснений авіаційний удар в районі Роботиного Запорізької області. Більше 20 населених пунктів, серед яких Малинівка, Чарівне, Мала Токмачка, Новоданилівка, Роботине, П'ятихатки Запорізької області, були обстріляні з артилерії та мінометів.

Ситуація на Херсонському напрямку

Херсон, Антонівка Херсонської області, Дмитрівка Миколаївської області зазнали артилерійських обстрілів противника. Також ворожа авіація вдарила по населених пунктах Червоний Маяк, Зміївка, Тягинка Херсонської області.

Ворог не відмовляється від свого наміру вивести наші війська з плацдармів на лівобережжі Дніпра. За цей час противник спробував штурмувати наші позиції 6 разів, але безуспішно.

За добу авіація ЗСУ нанесла удари по семи районах концентрації особового складу, озброєння та військової техніки противника, а також удари по пункту управління та п'яти зенітно-