Синоптик попередила про аномальну погоду: Україну "просмажить" до +42

Синоптик попередила про аномальну погоду Україну
Синоптик попередила про аномальну погоду Україну

Над Україною пройде аномальна спека до +42 градусів

У п'ятницю, 12 липня, Україну накриє аномально тепла погода з максимальною температурою до +42 градусів. Про це повідомила синоптик Наталія Діденко на своїй сторінці у Фейсбук.

Найбільш сильна спека очікується у південній частині країни, де температура повітря підніметься до +37+42 градусів. У інших областях вдень буде від +35 до +40 градусів. Тільки на західних та прикордонних районах Сумщини та Харківщини протягом дня буде прохолодніше до +31+34 градусів. Вітер переважатиме східного напрямку і буде помірним чи невеликим. В Криму та Приазов'ї очікуються сильні штормові пориви вітру до 15-20 метрів за секунду.

Синоптик зазначила, що не сподівається на значні дощі в Україні 12 липня, крім можливого короткочасного дощу на Волині. Вона пояснила, що сильний антициклон заважає проникненню вологи та свіжості на нашу територію. Очікується, що спека почне послаблюватися 20 липня. У столиці Києві 12 липня температура підніметься до +34+36 градусів.

Нагадаємо, що синоптик Наталія Діденко раніше попереджала про надзвичайно високі температури. Бережіть себе і піклуйтесь про здоров'я у таку спекотну погоду.

Читайте також