Сирський заявив про заміну деяких командирів бригад: причина кадрових перестановок

Головнокомандувач ЗСУ пояснив фактори успішності в боях

Олександр Сирський, головнокомандувач Збройних Сил України, заявив, що в ході трьохденних боїв на Сході України стало зрозуміло, чому деяким бригадам вдається стримати ворожі атаки та тримати позиції, а іншим - ні.

За словами Сирського, це залежить від керівництва бригади, його рівня підготовки, досвіду та здатності приймати виважені рішення. Важливо також розуміти повноту відповідальності за виконання завдань та за долю підлеглих.

"Безумовно, велике значення відіграє рівень підготовки та злагодженості штабу бригади, через який командир здійснює свої повноваження. Тому, в окремі бригади, де є проблеми з підготовкою штабу, мною відправлені групи фахівців для передачі досвіду та надання допомоги", - зазначив головнокомандувач ЗСУ.

Після заслуховування командирів бригад та їхніх заступників були прийняті необхідні рішення щодо забезпечення резервами, боєприпасами та обладнанням.

Крім того, Сирський анонсував кадрові рішення в окремих випадках, коли командир не володіє обстановкою та дії створюють загрозу підлеглим.

"Сьогодні хочу відзначити дії військовослужбовців 54 омбр, які знищили дві колони бронетехніки противника, а також бійців 25 опдбр та 47 омбр у боях за Орлівку та Бердичі, і військовиків 79 одшбр під час відбиття ворожих атак в районі Новомихайлівки", - підкреслив він.

Головнокомандувач поділився, що ситуація на фронті залишається складною, але контрольованою.