Ситуація в регіонах: ворог скинув авіабомби на Сумщину і вбив сім'ю з дітьми в Харкові

За даними обласних державних адміністрацій, станом на 9:00, передаються наступні подробиці про ситуацію в регіонах.

Чернігівщина

За добу було зафіксовано 10 обстрілів, що призвели до 59 вибухів. Обстріли були спрямовані на Новгород-Сіверський та Корюківський райони. Ворог використовував міномети, РСЗВ та запускав некеровані авіаційні ракети. Інформації про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури поки немає. Дані уточнюються.

Сумщина

Уночі та зранку росіяни здійснили 9 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. В результаті обстрілів було зафіксовано 60 вибухів від мінометів, артилерії та РСЗВ. Зазнали обстрілів Хотінська, Шалигинська, Есманьська, Середино-Будська громади. Вчора протягом дня також було зафіксовано 43 обстріли прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. У результаті було зафіксовано 214 вибухів. Зазнали обстрілів Юнаківська, Хотінська, Білопільська, Краснопільська, Миропільська, Великописарівська, Глухівська, Шалигинська, Есманьська, Зноб-Новгородська, Дружбівська, Середино-Будська, Свеська громади. Внаслідок авіаудару по Хотінській громаді зруйновано житлові будинки та одну з агрофірм. Три людини загинули, а четверо були поранені.

Запорізька область

Учора ворог здійснив 87 ударів по 19 населених пунктах області. Обстріляли Темирівку, Роботине та Степногірськ з РСЗВ. Роботине отримало два авіаснаряди. Було також здійснено 24 атаки безпілотниками-камікадзе по Гуляйполю, Новоандріївці, Малій Токмачці, Чарівному, Червоному, Малинівці, Левадному, П'ятихатках та Лобковому. Ще 58 обстрілів спрямовано на Новодарівку, Роботине, Новоданилівку, Полтавку, Чарівне, Левадне, Степногірськ, Степове, Кам'янське та інші міста та села прифронтової зони. Однак, на щастя, немає жодних постраждалих.

Дніпропетровщина

Уночі противник здійснив артилерійський обстріл Нікополя. Були кілька пострілів з важкої артилерії, але ніхто не постраждав. Вчора також було кілька обстрілів Нікопольського району. Агресор обстрілював Нікополь, Марганецьку та Покровську громади, завдаючи шкоди будинкам, господарським спорудам та інфраструктурі. У результаті було пошкоджено два житлові будинки та лінію електропередач, але ніхто не постраждав.

Харківщина

Вечором учора окупанти здійснили атаки на Харків дронами-камікадзе типу Shahed у Немишлянському районі міста. Унаслідок цих атак постраждала цивільна інфраструктура і виникла кілька пожеж. Наразі відомо про загибель семи людей, з них троє дітей. Також понад 20 населених пунктів Харківщини зазнали артилерійських та мінометних обстрілів. Зруйновано декілька будинків, морг та хірургічне відділення.

Луганщина

Білогорівка продовжує зазнавати натиск з боку противника, який атакує з авіаційною підтримкою. Противник також обстрілює Серебрянське лісництво та село Невське. Загалом, за добу було здійснено 116 обстрілів з 503 снарядів.

Донеччина

Усі обстріли минулої доби були спрямовані на с. Новоселівка Перша, с. Новобахмутівка, с. Калинівка, с. Костянтинівка, смт Гостре та Торецьк. Є пошкоджені будинки та ЛЕП.

Миколаївщина

Протягом дня і сьогодні зранку, по акваторії Очаківської громади були зафіксовані ворожі обстріли. Наразі відомо про виявлення пошкоджень, проте немає постраждалих. Також противник здійснив обстріли міста Очаків та села Чорноморка Чорноморської громади. Пошкоджено будинок в Чорноморці.

Херсонщина

Усього за добу було 66 обстрілів (353 снаряди) по області, з них 10 обстрілів (52 снаряди) було спрямовано на м. Херсон. Противник обстрілював 19 населених пунктів, а також гаражний кооператив у Херсоні та об'єкт критичної інфраструктури у Херсонському районі. Було також обстрілений будинок у Білозерці, внаслідок чого одна людина отримала травми.

За останню добу відбулося 111 бойових зіткнень. Війна триває.