Скібіцький розповів, чи є в Росії ресурси для наступу на 2-3 напрямках

Росія не має достатнього резерву для наступу на кількох напрямках - ГУР України

У Російської Федерації немає достатнього резерву для здійснення стратегічних наступальних операцій на двох-трьох напрямках одночасно. Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький на пресконференції.

«Заходи мобілізації у Росії тривають, їм вдається відновлювати втрати, але того резерву недостатньо, щоб сформувати потужні стратегічні наступальні операції на два-три напрямки, про які говорить Путін і чим він лякає європейську спільноту стосовно відкриття другого фронту і наступу», – сказав він.

Він також додав, що сухопутний і повітряно-десантний компоненти Збройних Сил РФ неспроможні здійснювати стратегічні наступальні операції, проте є можливість проводити штурмові і тактичні дії.

«І це ми бачимо, вони це продовжать, але стратегічних наступальних операцій без потужних тактичних резервів їм зробити неможливо», – додав Скібіцький.

За оцінками ГУР, Росія буде продовжувати тактичні бойові дії і буде використовувати будь-яке припинення вогню для відновлення або відкриття нових напрямків для бойових дій.

«Ми не можемо допустити, щоб ми втратили свої території через свою бездіяльність… У разі зупинення війни, ворог отримає можливість накопичити сили і відновити бойові спроможності. Ми це спостерігали у 2015-2016 рр., коли на захоплених територіях Луганської і Донецької областей були призупинені бойові дії і ми отримали нову агресію у 2022 році», – наголосив представник ГУР.

Скібіцький також зауважив, що Росія і надалі буде шкодити українському народу, інфраструктурі та цивільним і військовим об'єктам.

За даними російських джерел, війська РФ готуються до нового наступу, який розпочнеться після того, як земля замерзне на сході та півдні України. Проте, їм не вдасться здійснити значні прориви. Про це зазначено у звіті Інституту вивчення війни (ISW).