«Слуги» відхрестилися від закидів Безуглої, що Залужний має піти у відставку

Одна з народних депутатів від партії "Слуга народу" Мар'яна Безугла заявила, що головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний не представив план на наступний рік, тому військове керівництво України має бути замінене. Пресслужба партії відреагувала на цю заяву народної депутатки і фактично визнала, що фракція не несе відповідальності за слова своїх членів.

Журналісти видання "Українська правда" звернулися до речниці парламентської фракції "слуг" Юлії Палійчук, щоб уточнити, чи можна вважати позицію Безуглої позицією партії або фракції.

Відповідаючи на це, Палійчук заявила, що Безугла сама відповідає за свої слова. "Звертайтесь, будь ласка, до пані Мар'яни Безуглої. Вона сама собі пресслужба і сама відповідає за свої слова", - сказала Палійчук.

Раніше Безугла у своєму дописі у Facebook заявила, що головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, на її думку, не представив план на наступний рік, тому військове керівництво України повинно бути відсторонене. "Так, головнокомандувач ЗС України не зміг надати план задуму на 2024. Ні великий, ні маленький, ні асиметричний, ні симетричний. Військові просто сказали, що їм треба забирати не менше 20 тисяч громадян на місяць", - написала депутатка.

Безугла стверджує, що ця проблема виникла ще влітку, під час обговорення на засіданнях Верховного Головнокомандувача та в парламенті під час планування бюджету на 2024 рік.

"Ми запитували, на що планувати? Як ви бачите війну? Чому створювати нову бригаду, а не доповнювати існуючі? Скільки коштуватиме бригада, нова бригада? Це ж ще нові штаби, що з бойовими підрозділами? Чи планувати кошти на ротацію і демобілізацію? Що з навчанням? Що з ротаціями? Чому в 2024 році не передбачена закупівля турнікетів взагалі, наприклад? Ви розумієте, що один загиблий коштує державі 15 млн гривень, а турнікет типу САТ - в 10 тисяч разів менше? Окрім трагедії загибелі як такої", - йдеться у дописі "слуги".

"Ця дискусія була непублічною, але напруження зростало і зараз ситуація така, що якщо військове керівництво не може надати ніякого задуму на 2024 рік, а всі їхні пропозиції щодо мобілізації зводяться до того, що треба більше людей без жодної пропозиції щодо зміни системи ЗСУ, то таке керівництво має бути замінене", - підсумувала Безугла.