Сніг і заморозки: українців вразили прогнозом до кінця тижня

Сніг і заморозки: українців вразили прогнозом до кінця тижня

У середу в Україні очікується прохолодна погода. Прогнозують нічні температури від 0 до +5°С, а місцями можуть бути 0...-2°С. Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко у своєму Facebook.

За її словами, завтра, в четвер, не очікується жодних опадів, однак з п'ятниці почнуться дощі і буде похолодання. Теплу погоду збереже лише південна частина країни. Завдяки додатковому похолоданню, 21 жовтня на заході та півночі України (у тому числі в Києві) ймовірний мокрий сніг. Вже багато хто зрозумів, що осінь настала, і тепер питання "а коли буде бабине літо?" поступово переходить на "а яка погода на Новий рік?", - написала вона.

Завтра, 18 жовтня, протягом дня очікуються температури від +7 до +13°С, а на південь може бути навіть до +17°С. Без опадів. Буде суха повітряна маса з нічними та ранковими туманами.

У Києві в середу також не передбачається опадів. Температура вночі становитиме +1...+4°С, вдень підніметься до +9...+11°С.

8 жовтня на горі Піп Іван, де знаходиться колишня обсерваторія "Білий слон", випав перший сніг. Сніжок почався близько 13:30, а перед цим йшов дощ. Фотографії та відео цього події були опубліковані у Facebook мандрівницею Лесею Чернятович.

Піп Іван, або Чорна Гора, є однією з найвищих вершин українських Карпат, вона має висоту 2020,5 метра.

Читайте також: