Союзники мають дозволити Україні атакувати цілі в Росії, якщо хочуть уникнути навали українських біженців - ЗМІ

Схематичне зображення групи військових
Схематичне зображення групи військових

Зняття обмежень на використання Україною зброї дальнього радіусу дії на російській території має багато причин, від моральних до стратегічних. Німеччина та США, які є найбільшими постачальниками зброї для України, не можуть не робити цього.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц має складне запитання до себе перед очікуваною перемогою ультраправої партії "Альтернатива для Німеччини" на регіональних виборах. Він повинен зрозуміти, що мільйони українців потраплять до Німеччини, які не можуть задовольнити свої примітивні потреби через негоду.

Шольц та його уряд продовжують ухилятися від відправки крилатих ракет Taurus до України, оскільки бояться спровокувати Росію. Проте цей підхід повинен змінитися до того, як буде завдано шкоди Україні.

Для президента США Джо Байдена питання стосується вартості. Вартість використання систем Patriot для Пентагону становить мільярди доларів. Однак, системи перехоплення крилатих ракет також є дорогими. Тому відсилаючи дорогі перехоплювачі, доцільніше знищити аеродроми та пускові установки, що є дешевшим варіантом.

Велика Британія і Франція вже заявили, що готові надати Києву дозвіл на використання своїх крилатих ракет проти Росії. Це стара тактика.

Україна впевнено показала, що Росія не є непереможною і може ефективно захищатися, якщо має відповідну зброю.

Читайте також