Сплата податків за кордоном: які правила діють для українців

Сплата податків за кордоном: які правила діють для українців

Податкова служба Харківської області нагадала українцям про правила зарахування податків, які були сплачені за кордоном. Згідно з Податковим кодексом, суми податку на прибуток, отримані з іноземних джерел суб'єктами господарювання за кордоном, зараховуються при їх сплаті в Україні. Однак, розмір суми податку з іноземних джерел не може перевищувати суму податку, який підлягає сплаті в Україні.

До прикладів податків, які не зараховуються до зменшення податкових зобов'язань в Україні, входять податки на капітал/майно та приріст капіталу, поштові податки, податки на реалізацію (продаж) та інші непрямі податки незалежно від того, чи вони підлягають прибутковим податкам, чи оподатковуються іншим чином в іноземних державах.

Зарахування сплачених за митним кордоном України сум податку відбувається при наявності письмового підтвердження контролюючого органу іншої держави про сплату такого податку, а також при наявності чинного міжнародного договору України про уникнення подвійного оподаткування доходів.

Також варто зазначити, що Польща вводить обмеження для продавців на онлайн-майданчиках OLX, Allegro та Vinted.

Читайте також: