США можуть вперше запровадити санкції проти Китаю за підтримку війни РФ

Санкції проти китайських компаній, які допомагають Росії у війні в Україні, розглядають у США

Американський Конгрес розглядає можливість запровадження санкцій проти китайських компаній, які підтримують Росію в її військових діях на Україні. Ці обмеження стануть першими прямими санкціями США проти Пекіна, попри давні підозри щодо китайської підтримки Росії. Про це повідомляє CNBC.

Сенатор Джеральд Конноллі, член Комітету з міжнародних відносин Палати представників США, зазначив, що законодавці вже розглядають плани запровадження санкцій після аналогічних дій Європейського Союзу. Він заявив: "Китай повинен зрозуміти, що аналогічні санкції, які вже діють на Росію, можуть бути застосовані й до нього. Китай може втратити набагато більше, ніж Росія".

CША розглядають ці можливі санкції, які можуть завдати серйозної шкоди китайській економіці. Таке рішення також може негативно вплинути на США, враховуючи торговельну взаємозалежність двох країн. Однак, Конноллі зауважив, що це не зупинить запровадження санкцій і вони можуть бути запроваджені невдовзі.

США разом з адміністрацією Байдена розглядають варіанти запровадження санкцій проти Китаю, схожих на ті, які пропонує ЄС. Проте це вимагатиме співпраці з іншими країнами.

Звіт американської розвідки вказує на те, що Китай стає все більш важливим партнером для Росії в її військових діях проти України. CNBC виявила, що китайські компанії відіграють ключову роль у поставках військової техніки для Росії, яка використовується проти України. Китай також є важливим каналом для постачання технологій до Росії. Пекін відкидає звинувачення і заявляє, що їхня торгівля з Москвою є "нормальним економічним співробітництвом".

Джерело: Еспресо