США не повинні поступатися лідерством у гонці ядерних озброєнь - ЗМІ

Лідерство США в ядерних озброєннях
Лідерство США в ядерних озброєннях

Адміністрація президента Байдена порушує стабільність відносин з Китаєм. Китай відмовився від переговорів з США щодо контролю над новими зброями через продаж зброї Тайваню Вашингтоном. Це не було несподіванкою, оскільки Китай вже заявляв про своє нецікавство обмеженням свого власного арсеналу.

Прагнення США обмежити китайський арсенал має велике значення. За оцінками Міністерства оборони США, китайський арсенал ядерних боєголовок може зрости до 1000 одиниць до 2030 року і до 1500 одиниць до 2035 року. Це свідчить про підготовку Китаю до випробувань нової зброї.

"Якщо новий президент США, будь то республіканець або демократ, бажатиме провести дійсні переговори з Китаєм щодо контролю над озброєннями, то йому доведеться наслідувати приклад Китаю та виділити ядерній зброї менш помітну роль. Це змусить Китай стримувати США", - повідомляє газета The Hill.

Наразі США мають обмеження до 1550 розгорнутих ядерних боєголовок за новою Угодою про стратегічне зброєздатність, яку вони поновили в 2021 році разом з Росією. Тому американська ядерна загроза залишається практично незмінною.

Джерело: ZN.UA

Читайте також