США розгортають непомітну антисупутникову систему проти Росії та Китаю – ЗМІ

Система антисупутників проти Росії та Китаю
Система антисупутників проти Росії та Китаю

США розширюють інноваційну протисупутникову систему наземного розташування, яка буде призначена для протидії супутникам Китаю та Росії, повідомляє Bloomberg з посиланням на Космічні сили США.

Випробування системи вже відбулися в двох різних локаціях. Ця мобільна та непомітна система забезпечує ефективність та швидке розгортання. Вона не буде використовуватися для захисту супутників США, а для забезпечення протидії ворожому супутниковому зв'язку. Планується, що перші 11 з 24 пристроїв Remote Modular Terminal будуть розгорнуті за декілька місяців і можуть бути встановлені до кінця поточного року.

За даними космічних сил США, термінали антисупутникового захисту є компактними, мобільними та недорогими. Вони є додатковим компонентом до вже існуючих систем комунікаційного захисту Counter Communications System та Meadowlands.

За словами військових, Китай розмістив на орбіті сотні супутників, які використовуються для виявлення, фіксації, відстеження та наведення цілей, включаючи протидію збройним силам США та їх союзникам. Модульна система буде зроблена з використанням готових комерційних компонентів та матиме високу мобільність. Вона також забезпечує можливість тимчасово обмежувати активність супутників, не знищуючи їх.

Джерело: ZN.UA

Читайте також