США стурбовані ударами України по російських РЛС, – WP

США стурбовані ударами України по російських РЛС, – WP

США хвилюються через атаки України на російські системи раннього попередження

США стурбовані нещодавніми ударами України по російських системах раннього попередження про ракетно-ядерний напад. Про це повідомляє The Washington Post, посилаючись на американського чиновника, який говорив на умовах анонімності.

Висловивши занепокоєння двома спробами атак на станції радіолокацій, які забезпечують протиповітряну оборону та інформацію про ядерні пуски, США можуть небезпечно стурбувати Москву, коли Білий дім вирішує питання про використання американської зброї у транскордонних атаках.

"Але вони є чутливими місцями, оскільки Росія може вважати, що її стратегічні сили стримування є мішенню, що може підірвати здатність Росії підтримувати ядерне стримування проти Сполучених Штатів", - сказав американський чиновник.

За словами українського чиновника, Україна атакувала радіолокаційні станції, які використовувалися Росією для моніторингу українських військових та їх дій на півдні України. Він також підтвердив, що удари нанесла військова розвідка України.

Розглядається питання про зняття обмежень на використання американської зброї для ударів по Росії. Однак, якщо російська система раннього попередження буде засліплена українськими атаками, це може нашкодити стосункам між Вашингтоном та Москвою. "Росія може подумати, що її здатність виявляти ранню ядерну активність проти неї зменшилася, і це може стати проблемою", - зазначив американський чиновник.

Деякі аналітики спантеличені вибором цілей. Краснодар близько до України, тому підходить для відстежування ракет та безпілотників, тоді як станція радіолокації під Орськом зосереджена на Близькому Сході та Китаї. Однак український чиновник заявив, що Росія "переключила всі свої можливості на війну проти України".

Читайте також: