США та Україна мають різні погляди на оборонну операцію — NYT

США та Україна мають різні погляди на оборонну операцію — NYT

Сили оборони України вважають, що російські атаки на території "не мають особливої стратегічної цінності" вимагають великих втрат від окупантів.

The New York Times повідомило, що на Запорізькій області російські окупанти зміцнюють свої атаки на територіях, які раніше були визволені українськими силами. Особливо вони намагаються відібрати контроль над Роботиним, де українські захисники знаходяться під стресом з трьох боків.

Хоча американські чиновники висловлювали занепокоєння щодо оборони таких територій, для України вони все ще мають важливу стратегічну цінність. Незважаючи на велику кількість артилерійського вогню з боку російських сил, українські бійці утримують оборону завдяки підтримці та озброєнню, що отримали від США. Однак волокита з ухваленням допомоги в Конгресі загрожує цьому постачанню зброї.

Експерти зазначають, що ймовірність збереження територій українськими силами є важливою для підтримки морального духу населення та віри у свої переможні можливості. Більше того, російським військам обходиться вартісно дорожче проводити атаки, ніж зберігати оборонні позиції.

Ситуація на фронті залишається напруженою, але з переходом до оборонної стратегії українські сили можуть зменшити втрати та більш ефективно утримувати свої позиції.

Джерело: NV

Читайте також: