12-14 годин: в Україні найближчими тижнями діятимуть жорсткіші графіки відключень світла

Піктограма лампочки без зображення електричного струму
Піктограма лампочки без зображення електричного струму

Енергетичний експерт та голова правління асоціації "Нафта та газ України" Андрій Закревський прогнозує, що в найближчі два тижні українцям слід бути готовими до жорстких відключень світла через введення нових лімітів споживання електроенергії. Однак після цього періоду ситуація має покращитися.

Про це він сказав у інтерв'ю УНІАН.

"Я думаю, що в найближчі два тижні буде гірше, а потім буде краще. У липні приблизно 12-14 годин світло буде. А десь 8-10 годин світла не буде", - повідомив Закревський.

Експерт також критикує ідею рівномірного розподілу лімітів споживання електроенергії між областями, називаючи це популізмом. За його думкою, обмеження подачі електроенергії у малонаселених регіонах не зможе суттєво збільшити час подачі електрики у великих містах.

"Народ вимагав справедливості, але фізику обдурити неможливо. Це стратегія - середньої температури по лікарні. Ми взялися за це. Це неправильно", - підкреслив Закревський.

Нагадаємо, що в Україні встановили нові ліміти на електроенергію. Також стало відомо, як зміняться графіки подачі електроенергії для населення.

Варто відзначити, що раніше генеральний директор енергокомпанії Yasno Сергій Коваленко повідомив про критичний дефіцит внутрішньої генерації електроенергії в Україні.

Читайте також