США застерегли Угорщину від "тісних відносин" з Росією

США попереджають Угорщину про зв'язки з Росією
США попереджають Угорщину про зв'язки з Росією

Посол США в Угорщині висловив занепокоєння щодо відносин з Росією

Посол США в Угорщині, Девід Прессман, попередив Будапешт про розширення його відносин із Росією і висловив "законне занепокоєння щодо безпеки" на ювілейному заході з нагоди 25-ї річниці вступу Угорщини в НАТО.

Прессман зазначив, що уряд Угорщини приймає політичні рішення, які підривають довіру і дружбу з союзниками Угорщини, і це занепокоює союзників країни по НАТО. Він наголосив на небезпеці "тісних відносин Угорщини з Росією" і заявив, що Сполучені Штати будуть шукати способи захистити свої інтереси в питанні безпеки.

За словами Прессмана, хоча Угорщина є давнім другом і союзником, вона робить речі, які підривають довіру і дружбу, а ці його занепокоєння поділяють союзники Угорщини по НАТО, і їх "не можна ігнорувати".

Посол також згадав про заклики Угорщини припинити військову підтримку України для початку мирних переговорів. Проте дипломат наголосив, що пропозиція Угорщини не відповідає дійсності.

Прессман підкреслив, що Сполучені Штати хочуть зберігати відносини з Угорщиною на базі демократичних цінностей, спільної безпеки і процвітання. Він зазначив, що США вирішили покращити відносини, але уряд Угорщини ще не погодився з цим.

Читайте також