США зосереджені на тому, щоб Росія не могла розвивати нові газові проєкти – Держдеп

США зосереджені на тому, щоб Росія не могла розвивати нові газові проєкти – Держдеп

Помічник держсекретаря США з питань енергетики Джеффрі Пайєтт заявив, що США завдають зусиль, щоб унеможливити Росії розвиток нових газових проєктів.

Американська сторона планує продовжувати накладати санкції на російські нафтові танкери. Це необхідно для зміцнення дотримання обмежень в цінових угодах G7 з експорту російської нафти, які успішно зменшують нафтові прибутки Москви.

"Ми намагаємося якнайшвидше скоротити доходи Росії від нафти і газу, не дестабілізуючи при цьому наш глобальний енергетичний ринок", - заявив він на глобальному саміті FT Commodities.

Представник Держдепу додав, що "слід очікувати, що примусові дії США та її союзників продовжаться".

За словами помічника держсекретаря, доходи Москви від податку на нафту знизилися майже на 30% порівняно з рівнем 2022 року, а загальний спад доходів від експорту нафти з Росії складає $2,6 млрд порівняно з листопадом 2022 року.

Пайєтт зазначив, що Сполучені Штати та їх союзники продовжуватимуть дотримуватись цього курсу дій до тих пір, поки це буде необхідно, щоб змінити поведінку Росії та зупинити її війну проти України.

"Те, що ви бачили, - це забрілий світ глобальних енергетичних ринків. Ви маєте один ринок, який є глибоким, прозорим та добре інтегрованим у світову економіку, а тоді є інший ринок, який є поверхневим, непрозорим та ненадійним. Наша мета на цьому другому ринку - збільшити витрати Кремля, щоб знизити доходи, які Росія використовує", - заявив він.

Пайєтт також зазначив, що російська компанія "Новатек" призупинила виробництво на своєму проєкті "Арктик СПГ 2" через санкції та нестачу газових танкерів.

"Ми дуже зосереджені на тому, щоб Росія не могла розробляти нові проєкти", - сказав представник американського зовнішньополітичного відомства.

Джерело: OBOZ.UA

Читайте також: