Стало відомо, коли запустять "синю" гілку метро у Києві

Стало відомо, коли запустять

Активні ремонтні роботи на ділянці метро "Деміївська" та "Либідська" у Києві тривають цілодобово.

Про це повідомив виконувач обов'язків начальника столичного метрополітену Віктор Вигівський у коментарі suspilne.media.

Він зазначив, що основною метою є відновлення руху поїздів "синьою" лінією наприкінці літа – на початку осіннього періоду.

За словами Вигівського, зараз будівельники практично завершили найскладніший етап робіт у котловані. Демонтовано верхню частину тунелю, а зараз фахівці займаються ліквідацією останніх елементів старої споруди.

А ось наступним кроком стане монтаж нового монолітного тунелю. Паралельно ведуться роботи всередині існуючого тунелю та на прилеглих ділянках завдовжки 27 та 25 метрів відповідно. На цих ділянках проводиться посилення та ремонт конструкції по периметру.

За його прогнозами, безпосередньо ремонтні роботи триватимуть до кінця літа. Після завершення основного обсягу відновлювальних робіт необхідно провести тестові пуски поїздів для перевірки належного функціонування відремонтованої ділянки.

"Для себе ми дивимося по інтенсивності виконання, роботам, які ми виконуємо, що запустити рух поїздів вдасться на початку осені", - підкреслив Вигівський.

Він зазначив, що найбільш складні та ризиковані етапи реконструкції тунелю позаду залишилися фінальні відновлювальні роботи.

Читайте також: