Страйк перевізників на польсько-українському кордоні: спливли неочікувані факти про водіїв

На польсько-українському кордоні відбувається страйк лише однієї асоціації перевізників з Польщі. Ці протестувальники раніше працювали на ринках Росії та Білорусі. Федерація роботодавців України повідомила про це.

Водії вантажівок, які протестують, працювали на білоруському та російському ринках. Інші польські асоціації не підтримали їх, і польський уряд намагався двічі зупинити акцію. Протестувальники не висунули жодних вимог українському уряду, і їхні протести стали відомі тільки через ЗМІ.

Блокування кордону польськими перевізниками також впливає на майбутні контракти на 2024 рік і може загрожувати державному бюджету. Українські компанії також зазнають негативного впливу на свою участь у міжнародних виставках. Компанії, які є найбільш вразливими у цій ситуації, ризикують зупинитись і не зможуть більше продовжити свою роботу.

Польські перевізники заблокували три пункти пропуску на кордоні 6 листопада. Вони планують пропускати тільки по одній вантажівці на годину. Акція запланована до 3 січня. Рух на решті пунктів пропуску необмежений, і учасники страйку не блокують руху легкових і автобусів в напрямку пунктів пропуску.

Державна прикордонна служба України (ДПСУ) висловлює впевненість, що ситуація ускладниться, оскільки польські перевізники обіцяють провести довгострокову акцію.