Штурм Макіївки та наступ на Харківщину: яка ситуація в регіонах

Триває 676-а доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. Противник продовжує порушувати закони та звичаї війни, використовувати терористичну тактику та атакувати військові та цивільні об'єкти. Ворог активно використовує авіацію та квадрокоптери типу FPV, проводить штурмові дії з підтримкою бронетехніки, та збільшує кількість авіаційних ударів.

Протягом останньої доби ми зафіксували 42 бойових зіткнення. Противник зробив 12 ракетних та 58 авіаційних ударів, у тому числі з використанням ударних дронів типу Shahed-136/131. Ворог також провів 48 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, що призвело до жертв серед цивільного населення та пошкоджень приватних та багатоквартирних будинків та інфраструктури.

Ситуація на сході та півдні країни залишається напруженою.

Волинський та Поліський напрямок

Ситуація безкарності без суттєвих змін. Війська Білорусі виконують завдання у прикордонних районах.

Сіверський та Слобожанський напрямок

Противник продовжує діяти в прикордонних районах, проводить розвідувальні дії і обстріли населених пунктів. Крім того, ворог збільшує кількість мінно-вибухових загороджень вздовж кордону з Україною. Обстрілявши понад 30 населених пунктів, ворог завдав значних збитків.

Куп'янський напрямок

Українські військові відстояли позиції біля Синьківки та отримали авіаційний удар в районі Іванівки. Більше десяти населених пунктів було обстріляно артилерією та мінометами.

Лиманський напрямок

Ворог здійснив штурм поблизу Макіївки та здійснив авіаційні удари в районі Луганської та Донецької областей. Більше десяти населених пунктів було обстріляно артилерією та мінометами.

Бахмутський напрямок

Українські військові відбили сім атак противника біля Богданівки та Андріївки. Більше десяти населених пунктів було обстріляно артилерією та мінометами.

Авдіївський напрямок

Наші військові відбили три атаки біля Авдіївки та дев'ять атак у районі Первомайського. Більше десяти населених пунктів було обстріляно артилерією та мінометами.

Мар'їнський напрямок

Наших військових продовжують стримувати біля Новомихайлівки. Більше десяти населених пунктів було обстріляно артилерією та мінометами.

Шахтарський напрямок

Наші військові відбили атаку біля Урожайного. Більше десяти населених пунктів було обстріляно артилерією та мінометами.

Запорізький напрямок

Ворог намагався відновити втрачені позиції біля Роботиного, але наші військові відбили чотири атаки. Більше двадцяти п'яти населених пунктів було обстріляно артилерією та мінометами.

На Херсонському напрямку ворог обстріляв Іванівку, Садове, Антонівку та Херсон. Також противник наніс авіаційні удари в районах Качкарівки та Червоного Маяка.

Окупанти продовжують намагатися вибити нас з плацдармів на лівобережжі Дніпра. Протягом доби противник спробував штурмувати наші позиції дев'ять разів, але зазнав великих втрат.

Протягом доби наша авіація та ракетні війська провели удари по розташуваннях противника.