Суд відхилив прохання Трампа про закриття справи щодо секретних документів

Суд відхилив прохання Трампа про закриття справи щодо секретних документів

Федеральний суд відхилив вимогу Трампа про закриття справи про нелегальне володіння секретними документами

Федеральний суд в США відхилив запит Дональда Трампа щодо закриття кримінальної справи щодо незаконного володіння секретними документами. Рішення було прийнято всього кілька годин після слухання, на якому адвокати Трампа стверджували, що основне звинувачення є необґрунтованим.

Суддя Айлін Кеннон, яку Трамп призначив на посаду, вирішила, що питання потребує серйозного розгляду, але не повинно бути вирішене на даному етапі.

У серпні 2022 року ФБР знайшло документи з грифом "секретно" в маєтку Трампа Мар-а-Лаго, які він мав передати до Національного архіву після завершення свого президентського терміну. Трамп признав, що мав доступ до секретного документа щодо Ірану.

9 червня 2023 року прокуратура США пред'явила екс-президенту 37 звинувачень у недбалому збереженні секретних документів. Трамп не визнав своєї вини.

Суд розгляду справи призначив на 20 травня 2024 року.

Це одна із чотирьох кримінальних справ, з якими зіткнувся Трамп, намагаючись повернутися до Білого дому на президентських виборах у США 5 листопада цього року. В загальному, політика звинувачено у 91 злочині.

Джерело: РБК-Україна

Читайте також: