Тиск на фланги ЗСУ зріс: аналітик оцінив ситуацію на Покровському напрямку

ЗСУ на Покровському напрямку
ЗСУ на Покровському напрямку

Ситуація на Покровському напрямку залишається напруженою, повідомляє військово-політичний експерт Дмитро Снєгирьов. Запобігання тактичному успіху російських окупантів має вирішальне значення для Сил оборони України. На Покровському напрямку російські окупанти продовжують наступати на ключовий логістичний маршрут. Це зумовлено їхніми намірами вийти на адміністративні кордони Донецької області.

Експерт наголосив, що все залежить від готовності інженерно-фортифікаційних споруд Сил оборони України. Якщо ці споруди будуть готові, то це завадить тактичним успіхам окупантів.

Снєгирьов зазначив також, що російські окупанти діють в районі двох трас: "Покровськ - Костянтинівка" (0504), до якої залишилося близько 4 кілометрів, та "Покровськ - Карлівка". Остання траса фактично перебуває під вогневим контролем супротивника. Ці дії проводяться з метою порушення логістики Сил оборони України.

Експерт оцінює, що якщо противник вийде на трасу "Покровськ - Костянтинівка", логістичне плече Сил оборони України збільшиться удвічі. Крім того, захопленням Новогродівки окупанти збільшують тиск на фланги Сил оборони України на Покровському напрямку.

Дмитро Снєгирьов закликав місцеві військово-цивільні адміністрації зосередити увагу на підготовці Мирнограда та Покровська до активних бойових дій. Це має завадити реалізації плану окупантів, який передбачає вихід на адміністративні кордони Донецької області та оголошення флангового охоплення Збройних сил України на Вугледарському напрямку.

Читайте також